• Bułgarskie Sirene - Mleko krowie Merone 200 g

Bułgarskie Sirene - Mleko krowie Merone 200 g

--,--
--,--
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.5
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 12.5
Paczkomaty InPost 13.92
Kurier DPD 15.79
Poczta Polska (Pobranie) 16.5
Kurier DPD (Pobranie) 21
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.2 kg
Zostaw telefon

Bułgarskie Sirene - Mleko krowie Merone 200 g

Biały ser Bułgarski z mleka krowiego.

Bułgarski sirene to twardy, biały, solankowy ser, podobny do sera feta. Ma on wyjątkowy aromat i smak, niepodobny do niczego, co próbowałeś wcześniej. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza specyficznemu zestawowi bakterii kwasu mlekowego, z których najbardziej znaną jest lactobacillus bulgaricus. Tradycyjny bałkański sposób konserwacji sera pozwala na długie przechowywanie w niezmienionej konsystencji i smaku bez chemicznych substancji i szkodliwych konserwantów. Smakiem przypomina fetę, jest mniej słony i zawiera mniej tłuszczu przez co jest delikatniejszy i łatwy do rozkruszenia np. na wyśmienitą Bułgarską sałatkę szopską. 

Sirene bułgarska świetnie smakuje sama, jako dodatek do dań, w sałatkach, w potrawach i praktycznie wszędzie.  

Składniki:świeże mleko krowie, naturalne kultury bakterii, chlorek wapnia (w medycynie chlorek wapnia może być stosowany przy niedoborach wapnia, np. w diecie podczas intensywnego wzrostu kości, podczas rehabilitacji po złamaniach, w diecie sportowców – jako środek wspierający metabolizm, jest neutralny i nieszkodliwym dla organizmu), sól.

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1096 kJ / 263 kcal,

Tłuszcz 22 g,

Białko 16g,

Węglowodany 0,6g,

Sól 2,5g.

Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć do 14 dni, jednak nie później niż do daty wskazującej na okres przydatności do spożycia.

Przechowywanie od 0ºC do 4ºC

Mleko przewożone jest specjalistycznym transportem, wyposażonym w urządzenia i mobilne laboratorium, rejestrujące dokładną jego ilość i temperaturę. Mleko jest transportowane na rampę odbiorczą zakładu, gdzie przeprowadzana jest niezbędna kontrola - najpierw na obecność antybiotyków i inhibitorów, następnie badane są wskaźniki fizykochemiczne i mikrobiologiczne. Dopiero wtedy mleko jest sortowane pod kątem różnych rodzajów produkcji. Cały proces - od przyjęcia surowca do gotowego produktu - jest archiwizowany i przechowywany na nośnikach magnetycznych przez okres 3 lat. Firma posiada wdrożony system automatycznej kontroli, gromadzenia i przechowywania informacji ze wszystkich punktów procesu produkcyjnego, począwszy od zbiorników odbiorczych, pasteryzacji, przechodzenia przez zakwasy, formierki, aż po komory chłodnicze dla gotowych wyrobów.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie