• Bułgarski Kaszkawał - Mleko owcze 300g

Bułgarski Kaszkawał - Mleko owcze 300g

Brak towaru
--,--
--,--
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.5
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 12.5
Paczkomaty InPost 13.92
Kurier DPD 15.79
Poczta Polska (Pobranie) 16.5
Kurier DPD (Pobranie) 21
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.3 kg
Zostaw telefon

Bułgarski Kaszkawał - Mleko owcze 300g

Żółty ser bułgarski (kaszkawał) z mleka owczego

Skład: mleko owcze, naturalne kultury bakterii, chlorek wapnia (w medycynie chlorek wapnia może być stosowany przy niedoborach wapnia, np. w diecie podczas intensywnego wzrostu kości, podczas rehabilitacji po złamaniach, w diecie sportowców – jako środek wspierający metabolizm, jest neutralny i nieszkodliwym dla organizmu), sól.

Bułgarski kaszkawał to miękki, żółty ser pochodzący z Bułgarii. Jest kuzynem sera szwajcarskiego lub ementalskiego, ale tylko z wyglądu. Swój wyjątkowy, miękki i mleczny smak i aromat zawdzięcza specyficznemu zestawowi bakterii kwasu mlekowego, z których najbardziej znany jest lactobacillus bulgaricus.

Bułgarski kaszkawał doskonale smakuje sam, jako dodatek do dań, do sałatek, do potraw i praktycznie wszędzie.

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1623 kJ / 391 kcal,

Tłuszcz 32 g,

Białko 23g,

Węglowodany 1,4g,

Sól 2 g.

Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć do 14 dni, jednak nie później niż do daty wskazującej na okres przydatności do spożycia.

Przechowywanie od 0ºC do 4ºC

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie