• BIO Bułgarski Ser Kaszkawał - Mleko krowie Merone 250 g

BIO Bułgarski Ser Kaszkawał - Mleko krowie Merone 250 g

--,--
--,--
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.5
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 12.5
Paczkomaty InPost 13.92
Kurier DPD 15.79
Poczta Polska (Pobranie) 16.5
Kurier DPD (Pobranie) 21
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.25 kg
Zostaw telefon

BIO Bułgarski Ser Kaszkawał - Mleko krowie Merone 250 g

Bułgarski kaszkawał to żółty ser, który jest kuzynem sera szwajcarskiego lub ementalskiego, ale tylko z wyglądu. Ma wyjątkowy mleczny smak i aromat dzięki specyficznemu zestawowi bakterii kwasu mlekowego, z których najbardziej znany jest lactobacillus bulgaricus.

Bułgarski kaszkawał świetnie smakuje sam, jako dodatek do dań, w sałatkach, do potraw i jako deser.

Skład:ekologiczne mleko krowie, naturalne kultury bakterii, chlorek wapnia, sól.

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1469 kJ / 354 kcal,

Tłuszcz 28 g,

Białko 24g,

Węglowodany 1,4g,

 Sól 1,8g.

Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć do 14 dni, jednak nie później niż do daty wskazującej na okres przydatności do spożycia.

Przechowywanie od 0ºC do 4ºC

Kaszkawał należy do grupy żółtych twardych serów sporządzanych z mleka krowiego lub owczego, lub mieszanki obu mlek. Sposób wykonania polega na parzeniu masy serowej, (podobnie robi się mozzarellę), masa następnie dojrzewa. Produkcja sera żółtego przebiega w kilku etapach, surowiec po sortowaniu jest normalizowany, pasteryzowany w 72 ° C i schładzany do 32 - 34 ° C. W dalszym procesie następuje zsiadanie drożdżami, potem substancja jest krojona, pieczona, a następnie odsączana i prasowana. Po rozdrobnieniu sera jest on odparowywany i solony w urządzeniu do formowania. Produkt wychodzący z urządzenia jest nalewany do form zgodnie z potrzebami rynku. Tradycja sporządzania tego typu sera sięga tysięcy lat, w smaku znajduje się pomiędzy serami żółtymi a białymi. Nadaje się do spożywania zarówno na zimno i ciepło. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie